Schotland 2012

Op deze pagina vind je naast de fotoalbums van Schotland ook een beschrijving van mijn duikreis naar Schotland, Island of Skye. Ik heb het verhaal onder fotoalbums geplaatst. Diegene die het willen kunnen het lezen en diegen die graag alleen de foto’s willen zien hoeven niet eerst door het hele verhaal heen.

Ik heb 2 aparte albums gemaakt. Eentje van onderwater rond Island of Skye, maar omdat ik het landschap en omgeving zo uniek vond, heb ik toch ook een klein album van de foto’s van bovenwater gemaakt. Mooi landschap, unieke omgeving en geweldige natuur........

Island of Skye is een bestemming waar je niet vaak wat over hoort. Gezien het weer en de ruige zee heb ik helaas niet alle duiken mijn fototoestel mee durven nemen. Echter de reis, reisgenoten, omgeving en het landschap waren geweldig. Een enorme ervaring rijker........ En ja er zijn nog plekken op aarde waar je, ongestoord kunt genieten van vrijheid, rust en de mooiste sterrenhemel die er bestaat... Indrukwekkend!!!

 

Schotland 2012

Schotland bovenwater

Schotland onderwater 2012

Schotland 2012 (bovenwater)

Schotland 14 september tot en met 19 september 2012.

<<<<<<<<<<<<VERHAAL MOET IK NOG VERDER AFMAKEN>>>>>>>>>>>>>>>>>

Schotland is niet een allerdaags gehoord land waar je heen zou gaan voor een reis, laat staan een duikvakantie. En als er dan over wordt gesproken gaat het dan ook nog vaak om stukken roest wat  ergens bij Skapa Flow moet liggen.

Deze (duik-) resi gaat echter naar Island of Skye. Dit is een groot Eiland aan de noordwest kust van Schotland wat middels ene brug tegenwoordig met het “vasteland”Van Schotland is verbonden. The Island of Skye maakt deel uit van de Herbides Eilanden en is de grootse van de “Inner Hebrides”.

In september 2011 ontstond uit een overuren kwestie het idee om hier eens te kijken. Mijn buddy was hier al eens geweest en het leek hem leuk om hier anders amen heen te gaan. Na wat dingen informeren, kwamen er nog wat mensen bij die het ook wel wat leek. Mijn buddy, Robert de Kinkelder heeft toen op zich genomen om verder alles te regelen. Hij was er al eerder geweest en had de contacten met de betreffende duikschool al gelegd.

Na wat voorbereidingstijd, een aantal bijeenkomsten, begon 14 september eindelijk de tocht naar Island Of Skye. We zijn met 10 (ex-) Tukkers vertrokken. Weer en wind hadden we niet mee (stormde enorm op de heenreis), maar dat mocht de pret niet drukken.
Na aankomst in Newcastle volgde nog ene lange weg door eerst hetredelijk vlakke Engelse landschap en via autowegen ( niet zoals bij ons....). Echter boven Edinburgh hield dit op en werden het gewone wegen, dwars door een schitterend sterk afwisselend ruig landschap. veel watervallen, meren, bergen en ongerepte gebieden mochten we bewonderen.

Tegen eind van de dag waren we eindelijk op het Island of Skye aangekomen..... Een lange reis, boordevol indrukken en ervaringen....

De rest van de week zou in het teken staan van duiken en vooral aanpasen aan Skye Time ( dat is iets langer  dan het Twents Kwartiertje...).

De duikschool en onze accomodatie lagen aan een zeer mooie baai, maar wel haast aan het eind van de wereld. Het mooie was/ is dat dit een plek is waar je zelf kunt bepalen of je gestoord wilt worden. Er is geen bereik van mobiel netwerk, internet of wat dan ook. Als je iets wilde moest je zelf de moeite ervoor nemen.

 

[Homepage Twentsduikertje] [Mijn camera] [Foto's Nederland] [Foto's buitenland] [Ibiza 2008] [Tenerife 2006] [Menorca 2005] [Malta 2004] [Egypte 2010] [Schotland 2012] [Onderwater films] [Links] [Wie ben ik?]